Somliga kallar mig för "toast-queen" eller "klämmacksqueen". Det har hängt med i några år eftersom att jag helt enkelt älskar att göra toast i mackjärn över öppen eld (och frikostigt delat med mig av olika recept). Det smakar som godast utomhus, men funkar givetvis lika bra att göra inomhus i en mackgrill eller stekpanna med.Jag vill påstå att toast är den perfekta utflyktsmaten. Alla gillar det! Vuxna som barn. Man kan göra dem hur lyxiga som helst, eller väldigt basic - det är det som är charmen med dem, de blir alltid goda! Ja, så länge man inte snålar med ost eller smör vid stekning förstås... Det här är ett av de lite mer lyxiga recepten och passar utmärkt för när du vill göra mackor med lite extra guldkant. Jag har aldrig några exakta mått, jag går på känsla i så mycket i livet och mina mackor är inget undantag! Toast med hjortron och chèvreostFör 1 toast behöver du:Två brödskivorPhiladelphiaostChèvre i tunna skivorHjortronsylt eller rårörda hjortronGärna lite flingsalt (för salt behövs)Gärna nån form av krydda, typ timjan eller om man vill ha lite hetta: chili flakes.StekfettGör såhär: Bre ut philadelphiaost på en av brödskivorna, smeta på hjortronsylt och toppa med chèvre i tunna skivor. Salta och krydda enligt smak och montera ihop mackan.Om du använder ett mackjärn över öppen eld är det viktigt att du har i stekfett på båda sidor av järnet, värm det snabbt i elden innan du har i mackan och ha på stekfett även på mackan. Snåla inte med stekfett! Mackorna bränns snabbt och har du i för lite fett så fastnar de lätt i järnet. Vänd dem ofta och öppna och titta till dem om du är osäker på stektiden. Mackorna är färdiga när de har fått fin färg på båda sidor och osten smält lite. Smaklig måltid!